Chantal Lefeber makelaars, Lisse

‘Ik was 27 jaar, had niets te verliezen en vooral veel om te geven. Misschien achteraf gezien ook wel mijn geluk geweest om zo jong en open in een woningmarkt te gaan bewegen.”

Dit is typisch Chantal

U bent ons ongetwijfeld al eens tegengekomen. Chantal Lefeber begon in 2000 haar eigen makelaarskantoor in Lisse en maakte het haar missie om het beste kantoor van de regio te worden. Met die motivatie gaat Chantal iedere dag de strijd aan om voor u de meest optimale (ver)koop tot stand te brengen.

Je bent op je 27e al voor jezelf begonnen. Waar komt die passie voor de makelaardij vandaan?
Voor mij is het nooit een vraag geweest of ik voor mezelf ging beginnen, maar wanneer. Toen mijn favoriete plek op ‘t Vierkant in Lisse beschikbaar kwam, was dat het moment om de ‘gok’ te wagen. Ik was 27 jaar, had niets te verliezen en vooral veel om te geven. Misschien achteraf gezien ook wel mijn geluk geweest om zo jong en open in een woningmarkt te gaan bewegen. Ik had zeven jaar ervaring en een heel open blik.”

Waarom wilde je voor jezelf beginnen, en niet in loondienst als makelaar werken?

Ik kom uit een ondernemersgezin. Het zit in ons bloed om zelfstandig te willen opereren. Daarbij komt dat de makelaardij toen nog een redelijk gesloten beroepsgroep was en ik stond te popelen om dat te doorbreken.

Wat maakt Chantal Lefeber makelaars zo anders dan andere makelaarskantoren?

Ik hoop dat dat nog steeds onze persoonlijke aanpak is. Wij kennen onze klanten en zien wie ze zijn en waar ze voor staan. Een huis verkopen of kopen is geen automatisme, het is aanvoelen en luisteren naar je klanten. Zorgen dat ze ontzorgd worden bij een van de meest belangrijke aangelegenheden die ze meemaken. We staan voor kwaliteit, klantbelang en laagdrempelig.

Je hebt een hecht team van deskundige medewerkers. Ieder met hun eigen kwaliteit. Hoe is dat team ontstaan?

Ook dat begint met een gezamenlijke filosofie. Met een manier van in het leven staan, voor elkaar willen werken en aanvullen. We zijn een klein hecht team dat voor elkaar door het vuur gaat. De lijnen zijn kort en er is een platte hiërarchie.”

De makelaardij is best een mannenwereld. Merk je daar veel van? Kun je je daardoor juist onderscheiden van de rest?

Eigenlijk is de makelaardij al lang geen mannenwereld meer. Vrouwen en mannen passen beiden in deze wereld. Het gaat om mensen. Wij verkopen echt niet alleen een huis maar vooral een thuis. Onderscheidend vermogen zit hem vooral ook in de dienstverlening, daarin proberen wij altijd voorop te lopen. De nieuwste tools en de laatste mogelijkheden daar proberen we echt in te voorzien. Marketing is een essentieel onderdeel van ons vak geworden!

Bij het verkopen van een woning komt van alles kijken, en jullie halen ook van alles uit de kast om een woning zo goed mogelijk in beeld te brengen. Waarom dat stapje extra?

Eigenlijk sluit dat mooi aan op hetgeen ik hierboven al aankaart. Kopers kun je op verschillende manieren bereiken, vanuit je eigen netwerk, via een zoekers database, sociale media en natuurlijk onze eigen website en Funda. Die laatste maakt het mogelijk om met extra stappen goed op te vallen. Wij werken samen met de beste woningcoach van Nederland: AV’2 de woningcoaches, ook zij zetten extra stappen. Een woning moet ook op het digitale web direct kunnen laten zien wat de woning of het appartement bijzonder maakt. Immers daar doen wij de eerste uitnodiging om eens met ons binnen te gaan kijken. Logisch dus om daar een prachtige visitekaart van het huis te hangen.

Meer informatie?

AV2 is tot op het bod gemotiveerd. Wij gaan dan ook heel ver in onze dienstverlening aan de actieve makelaar. Welke andere partij in Nederland staat immers zes dagen en vijf avonden per week paraat voor de makelaar? Wie bezocht er net als wij in 2020 maar liefst 7.000 te koop komende woningen? Welke dienstverlener heeft ook 26 vastberaden coaches in vaste dienst? Een team tot op het bod gemotiveerde professionals die binnen één dag al uw producten verwerken in Realworks en funda. Zelf en in eigen huis, in onze geliefde polder op de breuklijn tussen de Krimpener- en Lopikerwaard. Een stel vakidioten die schouder aan schouder met de makelaar gaan voor de belangen van de verkopende partij. Tot op het bod.